Am primit factura doar in format PDF. Este legal?

FAQ: Comercial

Da, este legal.

Posibilitatea trimiterii prin mijloace electronice a facturilor este prevazută la art. 155 alin. (8) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

.....

În situația în care nu se dorește stocarea facturilor prin mijloace electronice, ci doar transmiterea lor către beneficiar via e-mail, considerăm că nu este necesară îndeplinirea condițiilor prevazute mai sus. În sprijinul acestei afirmații amintim că nu mai sunt necesare semnarea și ștampilarea facturii, prin urmare, factura primită pe e-mail și printată poate fi considerată exemplar original. Considerăm că această procedură are ca scop numai facilitarea punerii la dispozitie a facturii de către furnizor/prestator clientului și nu se încadrează în prevederile art. 155alin. (8) lit. c) din Codul fiscal și ale normelor metodologice date în aplicarea acestuia.

Dacă în continuare doriți factura fiscală în format fizic, vă rugăm să specificați acest lucru în momentul comenzii sau ulterior, printr-un tichet de suport.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.