Cloudflare - un content delivery network cu specificatii de top si performante garantate in gazduirea site-urilor web

Blog: General
Cloudflare - un content delivery network cu specificatii de top si performante garantate in gazduirea site-urilor web

Viteza de accesare si incarcare a site-urilor pe terminale de diverse configuratii si capacitati este una din elementele esentiale ale succesului unei firme care ofera servicii sau ale unui magazin online care vinde diverse produse catre consumatori.

Este binecunoscut faptul ca, daca un site web nu se incarca suficient de repede, consumatorii isi pierd rabdarea extrem de repede si prefera sa nu mai astepte incarcarea acestuia, alegand, in schimb, sa efectueze alta cautare sau sa aleaga alt site din lista oferita de motoarele de cautare.

Din acest motiv, alegerea gazduirii la o firma de hosting serioasa, care investeste in serverede calitate, impreuna cu optimizarea continutului propriilor site-uri web sunt cheile catre succesul in mediul online.

Una din metodele de optimizare a vitezei de afisare a site-urilor web este apelarea la solutii de tip content delivery networks dintre care una din cele mai cunoscute pe piata este cea oferita de Cloudflare despre care este vorba in randurile ce urmeaza.

Cuprins:

1. Ce este un CDN si de ce este absolut necesara implementarea acestei tehnologii in site-urile web bogate in continut si imagini?

2. Clouflare CDN - unul din cele mai bune content delivery networks folosite de firmele de hosting

 

1. Ce este un CDN si de ce este absolut necesara implementarea acestei tehnologii in site-urile web bogate in continut si imagini?

CDN provine din prescurtarea expresiei din limba engleza Content Delivery Network. In traducere, ar desemna o retea de livrare de continut. Prin urmare, este vorba de o retea de mai multe servere care sunt pozitionate strategic in mai multe locatii pe Glob si care au rolul de a comunica intre ele, cu scopul de a optimiza viteza de incarcare a continutului online. Aceasta este posibila prin oferirea accesului la retea dintr-o zona cat mai apropiata de persoanele care cauta sa-l acceseze.

Totusi, nu trebuie sa confunzi CDN-ul cu o firma de hosting, deoarece acesta nu gazduieste site-uri web si nici nu poate servi drept alternativa la un serviciu similar. Ceea ce face un content delivery network este sa salveze in cache continut, pe care apoi il livreaza altor servere intr-o maniera cat mai eficienta din punct de vedere al localizarii si, in final, terminalelor care au facut o cerere. Astfel este imbunatatita cu mult performanta paginilor online.

Folosirea cache-ului continutului static impreuna cu pozitionarea geografica a serverelor retelei CDN duc la reducerea largimii de banda folosite de serviciile de gazduire, previn intreruperile, dar au si rol de imbunatatire a securitatii.

Continutul static pa care CDN il stocheaza in cache este alcatuit din fisiere de tip HTML, CSS, JavaScript si imagini - adica din componentele esentiale oricarui site web. Acestea nu sunt generate mereu la fiecare accesare, ci au aceeasi structura pentru toti cei care acceseaza o pagina web. Punerea lor la dispozitie prin intermediul content delivery network fac ca viteza cu care sunt afisate pe terminale (computere, tablete, telefoane inteligente) sa fie foarte mare, ceea ce duce la imbunatatirea consistenta a experientei de utilizare.

 

2. Clouflare CDN - unul din cele mai bune content delivery networks folosite de firmele de hosting

 

Inca din 2012 un studiu efectuat de gigantul retail Walmart din SUA a relevat o relatie directa socanta intre timpii de incarcare a site-ului unui magazin online si ratele de conversie - adica procentul utilizatorilor care au vizualizat pagina web si care au devenit si clienti ai respectivei firme, prin achizitionarea unui produs sau al unui serviciu.

Studiul a aratat ca exista o scadere abrupta a ratelor de conversie pe masura ce timpii de incarcare al site-urilor web cresc de la 1 secunda la 4 secunde. Practic, inainte de a aplica orice alte tehnici de SEO, trebuie sa te asiguri ca ai un continut web ce poate fi livrat cu cea mai mare viteza pe terminalul potentialului tau client sau public tinta.

Si chiar acesta este si rolul principal al Cloudflare-ului - unul din cele mai bune CDN-uri - care si-a creat in timp o retea globala de servere, acoperind azi peste 190 de orase din peste 90 de tari din intreaga lume, cu asigurarea atat a performantei si vitezei de accesare, dar si a securitatii de nivel inalt a datelor, totul cu eliminarea riscurilor atacurilor asupra site-urilor ce beneficiaza de acest serviciu.

Alegand un server pentru gazduire web care ofera si Cloudflare CDN, orice website va beneficia de o arhitectura de distributie geografica orizontala, reusind sa fie accesat la parametrii de viteza superiori din orice punct al lumii. In plus, folosind tehnologia Anycast - utilizatorii sunt directionati in mod automat catre cel mai apropiat centru de date din zona in care se afla.

Combinatia intre arhitectura retelei globale si tehnologia de rutare folosita face ca toate site-urile web sau aplicatiile sa fie mai sigure si mult mai rapide decat in cazul in care ar fi optat pentru o gazduire clasica fara CDN.

Conform auditorilor independenti, Cloudflare este in topul performerilor din domeniu, fiind cu procente bune in fata competitorilor sai din toate marile regiuni geografice ( un avans de 18% in America de Nord, 23% in Europa si 69% in Asia). Desigur, nu mai este necesara mentionarea ca folosirea Cloudflare in Romania ar trebui sa fie un pas important in strategia SEO a oricarui website.

Asadar, alegerea unei firme de hosting pentru un magazin online sau alt tip de website pentru care viteza de accesibilitate este o cerinta de cel mai inalt grad pentru mentinerea si cresterea cotei de piata, ar trebui sa includa neaparat verificarea existentei unei tehnologii de tip content delivery network CDN.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.