Cum sa activam Two-Factor Authentication(2FA) in cPanel

Blog: cPanel / WHM
Two-factor authentication (2FA) este o măsură de securitate îmbunătățită care necesită două forme de identificare: parola, cât și un cod de securitate generat. Cu 2FA activat, o aplicație de pe telefonul smartphone furnizează un cod pe care trebuie să-l introduceţi împreună cu parola pentru a vă putea autentifica.

Two-factor authentication (2FA) este o masura de securitate imbunatatita care necesita doua forme de identificare: parola, cat si un cod de securitate generat. Cu 2FA activat, o aplicatie de pe telefonul smartphone furnizeaza un cod pe care trebuie sa-l introduceti impreuna cu parola pentru a va putea autentifica. Fara acces la telefonul dumneavoastra, nu va puteti autentifica.

Autentificarea cu doi factori necesita un smartphone ce contine o aplicatie de tip "time-based one-time password (TOTP)" acceptata. Noi sugeram urmatoarele aplicatii:

Pentru Android, iOS, si Blackberry - Google Authenticator
Pentru Android si iOS - Duo Mobile
Pentru Windows Phone - Authenticator

Cum configuram autentificarea cu doi factori?

Pentru a configura autentificarea cu doi factori, va trebui sa parcurgem urmatorii pasi:

1. Click pe autentificarea cu doi factori sau Two-Factor Authentication(2FA).

2. Pentru a configura autentificarea cu doi factori, trebuie sa va conectati contul cPanel si aplicatia 2FA(Mentionate in rezumat): Pentru a crea in mod automat link-ul, scanati codul QR afisat impreuna cu aplicatia. Pentru a crea manual link-ul, introduceti contul si informatiile cheie furnizate in aplicatie. 

3. Deschideti aplicatia 2FA pentru a prelua codul de securitate format din sase cifre. "Aplicatia 2FA Genereaza un nou cod de securitate cu sase cifre pentru contul dvs. cPanel la fiecare 30 de secunde". 

4. Introduceti codul de securitate format din sase cifre in caseta de text numita "Cod de siguranta" sau "Security Code".

Nota: "Trebuie sa introduceti codul de securitate in termen de 30 de secunde. Dupa expirarea timpului, aplicatia va genera un nou cod format din sase cifre."

5. Faceti click pe "Two-Factor Authentication(2FA)" sau "Autentificare cu doi factori".

Daca vedeti o eroare tip "Failed to set user configuration": Codul de securitate este nevalid. Eroarea poate indica o problema cu data si ora setata de pe server. Pentru a remedia problema, contactati furnizorul dvs. de gazduire sau administratorul de sistem.

Eliminarea "Two-Factor Authentication(2FA)" sau "Autentificare cu doi factori"

Pentru a elimina autentificarea cu doi factori, vom face click pe "Remove Two-Factor Authentication" sau "Elimina Autentificarea cu doi factori".

Reconfigurarea "autentificarii cu doi factori" sau "Two-Factor Autentication(2FA)"

Pentru a reconfigura autentificarea cu doi factori, faceti click pe Reconfigureaza. Veti fi nevoiti sa urmati al doilea paragraf de mai sus numit "Cum configuram autentificarea cu doi factori".

Daca reconfigurati 2FA pentru contul dvs., configuratiile existente nu vor mai produce coduri de securitate valide.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.