Eroarea 500 Internal server error. Ce este si cum remediem?

Blog: OS
500 Internal Server Error(erori interne la server)  este un cod de stare HTTP care inseamna ca ceva este in neregula cu site-ul dumneavoastra iar serverul nu poate genera un raspuns concret pentru problema dumneavoastra.

500 Internal Server Error(erori interne la server)  este un cod de stare HTTP care inseamna ca ceva este in neregula cu site-ul dumneavoastra iar serverul nu poate genera un raspuns concret pentru problema dumneavoastra.

Codurile de stare HTTP sunt coduri standard de raspuns oferite de serverele web. Codurile ne ajuta sa identificam cauza problemei atunci cand pagina web nu se incarca corespunzator.

Termenul cod de stare HTTP este de fapt termenul uzual pentru linia de stare HTTP care inchide atat codul de stare HTTP dar si fraza motiv HTTP. Codurile de stare HTTP sunt numite uneori coduri de eroare browser sau coduri de eroare internet.

In cazul nostru, linia de stare HTTP 500 este formata din linia de stare HTTP 500 si HTTP fraza motiv: eroare interna de server.

Care sunt cauzele erorii 500 Internal Server Error?

Cele mai comune sunt:

  • Permisii incorecte pe fisiere:

Cele mai comune sunt fisierele cu drepturi de scriere globale. Aceasta este o problema frecventa cu fisierele PHP.
In general, pe serverele noastre, permisiile fisierelor nu trebuie sa fie mai mari de 644. De asemenea, trebuie sa tineti cont ca permisiile directorului principal trebuiesc setate corect.

  • Erori de codare in fisierul .htacces:

Aceasta eroare se primeste in general in momentul in care apar reguli in fisierul .htaccess scrise in mod eronat sau care nu sunt compatibile cu modul de configurare al serverului web. Pentru a verifica daca fisierul .htaccess este problema se poate redenumit (de exemplu in .htaccess_old), astfel regulile vor fi ignorate. Pentru a localiza linia din .htaccess care cauzeaza problema, adaugati "#" la inceputul fiecarui rand prin excludere.

Pentru a identifica motivul ce cauzeaza eroarea, intrati in jurnalul de erori din Cpanel. Odata conectati faceti click pe pictograma “Errors” .

cpanel error log

De exemplu, daca ati setat permisia 777 unui fisier PHP , acest lucru va determina 500 Internal Server Error iar in Error Logs veti regasi urmatoarea eroare:

[Tue Jun 20 08:18:01 2011] [error] [client 89.39.12.29] SoftException in Application.cpp:264: File"/home/username/public_html/concrete/index.php" is writeable by others

Pentru a rezolva aceasta eroare, trebuie sa setam permisia pe fisierul index.php la 644.

Scriptul Perl si eroarea 500

Eroarea 500 a scriptului perl nu este un lucru comun si este greu de detectat deoarece in acest caz Error Logs din Cpanel nu afiseaza eroarea, chiar daca este ceva simplu ca o litera lipsa din cod.

De exemplu codul urmator:

#!/usr/bin/perl
print "content-type: text/html \n\n"
print "Hello, PERL!";

La sfarsitul celei de-a doua linii lipseste o semi-coloana:

print "content-type: text/html \n\n"

Cum ar trebui sa fie!!

print "content-type: text/html \n\n";

Exista mai multe cauze posibile pentru eroarea 500 deci este dificil sa va exemplificam fiecare situatie in parte.Daca totusi nu reusiti sa rezolvati eroarea folosind pasii anteriori, echipa Suport Tehnic va sta la dispozitie.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.