Gazduirea unui website - Tot ce trebuie sa stii inainte de a-ti crea un site web

Blog: General
Gazduire website - Tot ce trebuie sa stii inainte de a-ti crea pagina web

Internetul este o parte importanta a vietii moderne, fiind practic indispensabil in toate domeniile, fie in activitatea economica, in socializare, fie ca mijloc de relaxare. Desi pare simplu sa tastezi cateva cuvinte si sa obtii informatii despre orice, tehnologia din spatele operatiunilor este extrem de complexa, fiecare particica fiind obligata sa functioneze ireprosabil, in asa fel incat experienta utilizatorilor sa fie perfecta. Dintre aceste componente, web hostingul sau gazduirea este acea parte cu care intra in contact direct cei care doresc sa-si deschida un site, indiferent de motiv. 

 

In articolul de mai jos vei afla informatii utile si interesante despre gazduirea domeniilor pe internet, dar si despre criteriile pe baza carora sa alegi serviciul potrivit pentru hostingul site-ului tau. 

 

Cuprins:

1. Ce este inregistrarea de domenii si cum poate fi realizata

2. Cum alegi tipul de gazduire domenii potrivit

 

1. Ce este inregistrarea de domenii si cum poate fi realizata

 

Numele domeniului inseamna, de fapt, adresa unui site, adica mijlocul prin care o persoana acceseaza o anume pagina de internet, fiind comparat cu locatia fizica a unei locuinte. 

 

O astfel de adresa este formata din doua parti: numele propriu-zis al domeniului si extensia cunoscuta si ca TLD (Top-Level Domain). Asadar, aceasta se prezinta sub forma numeadresa.TLD.

 

Pentru a construi un site, trebuie parcurse cateva etape esentiale. In primul rand, se alege numele domeniului consultand daca acesta este liber, operatiune care se face foarte simplu pe paginile care ofera gazduire web in Romania. 

 

In al doilea rand, domeniul web este inregistrat. In acest fel, nimeni nu mai poate folosi numele fara incuviintarea proprietarului. In final, este ales un plan de gazduire pe un server, operatiune cunoscuta sub numele de hosting. 

 

domeniu web

 

Alegerea numelui de domeniu este importanta pentru ca acesta exprima identitatea site-ului, atragand in acest fel vizitatorii potriviti sectorului de activitate. Daca te intrebi de unde cumperi si cat costa un domeniu, trebuie sa stii ca acesta poate fi obtinut gratuit impreuna cu achizitionarea unui pachet de gazduire, ale carui costuri pornesc de la 4 euro pe luna.

 

Cum majoritatea numelor cu extensii cunoscute, cum sunt .com, .net, .org, .biz, sunt deja ocupate, in ultima vreme clientii se indreapta catre alternative mai putin intalnite, cum ar fi .eu, .promo, .info, .life, .pro, .top etc. 

 

O firma de hosting buna, care ofera inregistrarea domeniului fara niciun cost, este btstelecom.ro . Astfel, in functie de pachetul de gazduire web ales de client se pot obtine gratuit diferite extensii:

 

  • La pachetele de gazduire web Starter si Silver cu plata trimestriala si la pachetul Gold se ofera gratuit extensiile .pw si .xyz;
  • La pachetele de gazduire web Platinum si Starter Pro se ofera gratuit extensiile: .date, .eu, .life, .promo, .pw, .top, .win,si .xyz;
  • La pachetul de gazduire web Standard Pro se ofera gratuit extensiile: .date, .eu, .life, .promo, .pw, .srl, .top, .win,si .xyz;
  • La pachetul de gazduire web Business Pro se ofera gratuit extensiile: .biz, .bussines, .co, .date, .eu, .info, .life, .me, .pro, .pw, .promo, .top, .srl, .win,  si .xyz;
  • La pachetul de gazduire web Enterprise Pro se ofera gratuit extensiile: .biz, .bussines, .co,.date, .eu, .info, .life, .me, .pro, .pw, .promo, .ro anual, .top, .srl, .win,  si .xyz.

 

2. Cum alegi tipul de gazduire domenii potrivit

 

gazduire-min

 

Exista mai multe optiuni pentru cei care doresc sa-si organizeze un site si care vor sa apeleze la o firma de hosting pentru inchirierea unui server. 

 

Alegerea trebuie sa fie facuta in functie de necesitati. Se poate opta pentru servere dedicate in cazul site-urilor cu trafic intens, pentru servere virtuale private, care imbina puterea celor dedicate cu costul scazut al celor impartite cu altii, sau pentru servere de tip shared, potrivite pentru paginile de mici dimensiuni, cu un numar mic de utilizatorii si cu trafic de date redus. 

 

Pentru achizitionarea unui pachet de gazduire web de calitate, este important sa cauti informatii, sa consulti pareri ale altor utilizatori, sa vezi cat costa un domeniu pe .ro si cum se intretine o pagina web. 

 

Asadar, o alegere corecta a hostingului trebuie sa fie in concordanta cu traficul de date preconizat, cu numarul de accesari zilnice, tinandu-se cont si de aparitia unor varfuri, de cantitatea de informatii si de diversele servicii puse la dispozitia utilizatorilor paginii. Aceste precautii trebuie avute in vedere pentru ca site-ul sa nu functioneze greoi sau chiar sa se blocheze, deoarece acest lucru ar indeparta vizitatorii. 

 

Surse foto:

shutterstock.com

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.