LiteSpeed - una din cele mai rapide solutii software pentru servere din lume

Blog: Software
ilustrare a unui laptop care afiseaza cu viteaza pagini web

Intr-o lume tot mai digitalizata, in care tot mai multe activitati si procese trec in mediul online, viteza joaca un rol primordial. Afacerile de toate tipurile aproape ca nu mai exista daca nu au si o prezenta adecvata pe internet. 

 

In mod cu totul special, magazinele online au nevoie de website-uri bine optimizate, pentru a atrage si mentine clientii si pentru a-i face, in final, sa cumpere produse si servicii intr-un mod cat mai intuitiv si usor. Acestea trebuie sa fie si foarte rapide, pentru a reusi sa fie afisate pe orice tip de terminal, mobil sau desktop, in regiuni geografice cat mai diverse.

 

Succesul unei firme care se bazeaza pe vanzari online sau care are nevoie sa-si creasca vizibilitatea in motoarele de cautare depinde foarte mult de viteza serverelor pe care sunt gazduite site-urile web. Pentru a atinge acest deziderat, una dintre solutii este folosirea unei gazduiri web performante.  

 

In acest articol vei afla cateva detalii despre una din cele mai performante solutii software care motorizeaza serverele ultra-rapide, si anume, LiteSpeed Web Server.

 

Cuprins

1. LiteSpeed Web Server - caracteristici principale si avantaje

2. Beneficiile aduse de LiteSpeed in WordPress hosting - unul din cele mai populare servicii de gazduire

 

1. LiteSpeed Web Server - caracteristici principale si avantaje

 

Internetul este prezent in toate domeniile vietii, rata de penetrarea a acestuia crescand de la an la an. Tot mai multe telefoane inteligente si computere se conecteaza la „retea” in fiecare zi, iar odata cu implementarea tot mai extinsa a IoT (Internet of Things), pana si frigiderul tau de acasa va fi online. 

 

Dar, pentru toate acestea, este nevoie de servere, care nu sunt decat niste computere mai avansate si care, de regula, sunt grupate in centre de date. Ca orice calculator, au nevoie de sisteme de operare si, mai ales, de software specific pentru sarcinile pe care le au de indeplinit - in principal - acelea de a face internetul sa functioneze.

 

Unul din aceste softuri speciale pentru servere este si LiteSpeed. Poate fi folosit fara alte modificari esentiale ale programelor de operare pe toate dispozitivele care foloseau anterior Apache. Instalarea si integrarea se face simplu si usor, iar pentru administratorii serviciilor de hosting este foarte facil de operat prin consola intuitiva pe care o pune la dispozitie. 

 

Punctul forte al LiteSpeed Server este gradul foarte inalt de scalabilitate. Astfel, fie ca este vorba de hosting web pentru diverse tipuri de site-uri, fie despre gazduirea de jocuri online, resursele serverului pot fi alocate gradual in functie de trafic si solicitare, astfel ca nu vor exista intreruperi sau gatuiri ale fluxului de date, iar viteza de acces va ramane la maximul permis de resursele hardware.

 

Oferind doua din cele mai cautate beneficii pe care le poate oferi un soft specializat, viteza superioara si scalabilitate, LiteSpeed lucreaza foarte bine atunci cand continutul pe care il „serveste” serverul este construit cu PHP. 

 

Din acest punct de vedere, este o platforma ideala pentru Wordpress hosting, dar si pentru site-uri bazate pe alte sisteme de content management, precum Joomla sau Drupal. Daca ai un magazin online cu unul din aceste CMS-uri, alegerea unui serviciu de gazduire care ofera servere motorizate de LiteSpeed iti asigura, pe de o parte, capacitatea de a fi accesat de mii de clienti simultan cu un minimum de consum al resurselor hardware (memorie, procesor, etc.), iar, pe de alta parte, ofera o securitate sporita, deoarece softul are ca capacitatea de a sustine cresteri masive si bruste de trafic fara sa dea erori. In plus, ofera protectie in fata atacurilor de tip DDOS, un pericol major pentru e-commerce.

 

2. Beneficiile aduse de LiteSpeed in WordPress hosting - unul din cele mai populare servicii de gazduire

 

Cu peste 60% cota de piata, WordPress este cel mai folosit CMS pentru construirea si motorizarea site-urilor web si a magazinelor online prin extensia sa WooCommerce. 

 

Pentru blogurile personale, site-urile simple de prezentare sau magazinele online complexe, care au, toate, destul de mult continut static (asa cum este cazul descrierilor de produse sau de imagini), o importanta majora o are cache-ul, adica acea stocare de date accesate anterior, care face posibila livrarea mai rapida pe viitor a acestora de catre servere.

 

Din acest punct de vedere, LiteSpeed Server Hosting ofera un cache engine construit exact in nucleul serverului, iar pentru tot continutul construit cu WordPress ofera un plugin propriu, denumit LSCache, cu ajutorul caruia poti avea o optimizare fara eforturi pentru paginile web, pentru CSS, dar si o integrare CDN astfel ca nu va mai fi nevoie de instalarea altor extensii separate pentru aceste scopuri, fapt care se traduce in scaderea folosirii resurselor de hosting. 

 

Pentru cazul unui magazin online construit cu extensia Woocommerce pentru WordPress, LSCache ofera suport personalizat, astfel ca nu vei avea nevoie de alte plugin-uri si pentru acest scenariu.

 

Asadar, alegerea unui serviciu de gazduire pentru site-ul tau web care ofera servere cu LiteSpeed poate fi o decizie inteleapta pentru viitorul afacerii tale online si nu va aduce decat beneficii in utilizare. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.