Server de Cs 1.6 sau CS:GO: De ce ai nevoie pentru a-l crea

Blog: Jocuri
Server cs go jucator gamer

Cu siguranta ai un moment de nostalgie cand te gandesti la vremurile inainte de 2010, inca pe vremea internet Cafe-ului cand Counter strike era ceea ce puteai sa vezi pe ecranul fiecarui calculator. LAN-ul era cea mai folosita metoda de a juca astfel de jocuri, asta daca mai incluzi si alte Jocuri populare precum Dota, unde n-aveai nevoie decat de cateva calculatoare legate la aceeasi retea. Azi, au mai aparut doar alte jocuri noi, dar se pare ca preferintele nu s-au schimbat:

 

Top jocuri Steam

 

Counter-strike ramane in continuare cel mai jucat joc, de pe steam cel putin

 

Cuprins: 

1. Specificatiile pentru un server de Cs 1.6

  1.1  Cum se face un server de Cs 1.6 Romania? 

2. Specificatiile pentru un server de Cs:GO

   2.1 Cum se face un server de Cs GO Romania?

 

Odata cu aparitia Platformelor ce permiteau jucatorilor din toata lumea sa joace in acelasi timp unii cu altii (daca mai tii minte Garena) serverele private si tot felul de alte retele customizabile au inceput sa inlocuiasca LAN-ul in favoarea unui server ce permitea matchmakingul unui numar cu mult mai mare de jucatori. Este fascinant faptul ca poti sa-ti faci chiar si tu un astfel de server pentru majoritatea jocurilor care au un sistem de online  matchmaking, cum este de altfel si Counter strike si versiunile sale. 

 

1. Specificatiile pentru un server de Cs 1.6

 

Desigur, chiar si astazi mai sunt persoane care prefera Cs 1.6, fie din nostalgie, fie din preferinte personale, specificatii slabe ale PC-ului sau doar familiaritate. Astfel, scena jucatorilor de CS 1.6 cu siguranta nu este moarta, chiar daca Global Offensive i-a preluat cu succes locul.  

 

Daca ne uitam la cerintele de sistem pentru un server de Cs 1.6 in ziua de azi, un minim de 256MB de RAM, 2GB de spatiu pe disk, conexiune stabila la internet prin fibra optica sau un procesor de 1Ghz, astfel de cerințe ni se par o gluma. Cu toate acestea, tinand cont de cat de modabil si usor de modificat era acea versiune de source Engine pentru 1.6, acele cerinte pot sa sara destul de mult peste specificatiile minime. De cealalta parte, un server local (local host) vine cu dezavantajele lui, latenta mare, Lag, resurse distribuite si pentru alte functii ale computerului, performanta scazuta, Uptime mic sau care nu este constant + multe altele impedimente cunoscute oricarui gamer.

 

1.1 Cum se face un server de Cs 1.6 Romania? 

 

Odata ce te-ai asigurat de specificatiile tehnice, configurarea unui server personal de Cs 1.6 implica cativa pasi care au fost deja foarte bine structurati si care se pot gasi pe tot internetul. Fara a mai relua aici toti pasii necesari pentru crearea unui astfel de server, iata aici un tutorial scurt care prezita pe pasi ce trebuie facut

 

Pe langa faptul ca iti poti configura ulterior serverul cum vrei, vei putea determina ce harti se vor putea juca, de exemplu, extrem de populare sunt serverele de Cs 1.6 fy_snow sau de_dust/de_dust2.

 

Mai mult decat atat, poti verifica sectiunea noastra de FAQ pentru Counter strike 1.6  pentru si mai multe informatii cu privire la platforma HLDs cat si informatii despre plug-inuri recente.

 

2. Specificatii pentru un server de CS:GO

 

Aceste cerinte devin mult mai actuale si mai pretentioase pentru gazduirea unui server de CS:GO, unde cel putin 40GB de spatiu pe disk trebuie sa fie dedicati doar pentru jocul in sine + alte fisiere si executabile care sunt necesare pentru a rula serverul, care pot sa adauge inca atat sau chiar mai mult. in ceea ce priveste procesorul, RAM si alte specificatii, la prima vedere 2GB de RAM si o frecventa de 2Ghz nu pare atat de mult, insa din nou, pentru un numar mare de utilizatori activi concomitent, acele specificatii nu sunt nici pe departe suficiente. 

 

Printr-un pachet de gazduire de jocuri, poti avea garantia ca serverul tau de CS GO sau 1.6 va primi un SSD ca si mediu de stocare, procesoare de peste 4Ghz, optimizare si viteze pentru internet care exclud orice probleme de lag sau de conectivitate. La btstelecom iti punem la dispozitie suport de calitate specializat si in mod constant, cat si mentenanta pentru a te asigura ca serverul tau de CS GO nonsteam sau pe steam ruleaza la performante maxime. 

   

2.1 Cum se face un server de Cs GO Romania? 

 

La fel ca si in cazul lui 1.6, acest tutorial care iti arata foarte detaliat cum se configureaza un server de CS GO. Odata ce ai obtinut fisierele respective, ai posibilitatea sa le gazduiesti la tine pe calculator, dar daca vei vrea ca acesta sa sustina un numar mare si constant de jucatori cel mai bine este sa apelezi la o firma de host

 

Astfel, pe langa hartile deja populare precum cele amintite la 1.6, gazduirea fisierelor serverului de cs go pe un server dedicat si profesional iti permite noi posibilitati precum integrarea de functii prin add-on care in mod normal afecteaza destul de mult performanta, de exemplu foarte popular acum este add-on -ul de damage/DPS sau hartile de SURF cu posibilitati de fizica suplimentare care inainte fie trebuiau configurate din consola. La fel, serverele respawn cs 1.6 revin si pe varianta de GO cat si alte moduri populare precum Deathrun sau chiar si Zombie.

 

Daca ai deja experienta cu serverele de cs 1.6 si cs go, nu iti sunt deloc necunoscute clasicele probleme de conecxiune, precum LAG, delay-ul, serverul picat sau mai rau decat atat, server spart, sters sau modificat de catre persoane care vor sa faca „troll”. Securitatea este o alta problema pe care trebuie sa o iei in considerare atunci cand gazduiesti un mediu de joc unde au loc atat de multe match-uri precum este in Counter-strike. Faptul ca in 99% dintre cazuri acestea nu sunt securizate sau au in cel mai bun caz o parola, conturi, configurari, preferinte etc. se pot ruina foarte usor din cauza diverselor rivalitati sau neintelegeri care mai apar in astfel de jocuri. 

 

Serverele de Cs de succes sunt cele care sunt si gazduite intr-un mediu sigur, performant si securizat, dincolo de configurarea simpla pe care o poate parcurge oricine, din moment ce exista atatea tutoriale pe Net. Asa ca, fie daca ai deja un astfel de server de CS sau vrei sa iti faci tu unul nou, acestea sunt informatiile de baza pe care trebuie sa le ai in vederea pentru a putea trece la functionalitati mai avansate sau aditionale. 

 

surse foto: Steam, Shutterstock.com 

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.