Care este diferenta intre un VDS si un VPS?

FAQ: VDS

VDS-urile (Virtual Dedicate Server) sunt superioare solutiilor traditionale VPS (Virtual Private Server) oferind puterea și libertatea unui mediu similar celui asigurat de serverele dedicate.  Deși similare în anumite privințe, marea diferență dintre VPS-uri si VDS-uri constă în tehnologia de virtualizare și managementul resurselor hardware.

Diferențele între VDS (Virtual Dedicate Server) și un VPS (Virtual Private Server) sunt:

  • Un VDS oferă facilitațile unui server virtual complet izolat. O diferență majoră în comparație cu un VPS o reprezintă abilitatea de a rula sisteme de operare independente de kernel. De exemplu un VDS poate să ruleze orice distribuție Linux, BSD, Windows sau chiar Solaris, astfel gradul ridicat de adaptabilitate pretează perfect VDS-urile pe orice tip de proiect online. Structura simplă a unui VDS crează o platformă care este mai ușor de scalat, deoarece este perfect izolată hardware de alte mașini virtuale, iar migrarea și upgrade-ul VDS-urilor se realizează foarte ușor. Spre deosebire de un VPS, care nu permite izolarea anumitor blocuri de resurse precum magistralele HDD. În concluzie un VDS se comportă ca un server de sine stătator în aproape fiecare aspect.
  • Pe un VDS resursele hardware pot fi partajate și garantate pentru fiecare client în parte, spre deosebire de VPS-uri unde procesorul și ramul sunt “shared” (la comun) pentru toți utilizatorii, accesul acestora la resursele hardware fiind concurențial.
  • VDS-ul este optiunea mai performanță, mai stabilă și care oferă gradul maxim de flexibilitate dintre cele două variante.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.