Ce este Hotlink?

Termenul de hotlinking este sinonim cu “bandwidth stealing”, pe romanește, furt de bandă. Pentru o mai bună înțelegere a modului în care sunteți furat trebuie să vă gândiți la toate pozele și fișierele video de pe site-ul dvs. – acestea fac un consum de resurse (spațiu, trafic, etc). Modalitațile prin care un alt website poate funcționa pe baza fișierelor dvs. (poze, video, etc) sunt numeroase, iar uneori, dvs. nici măcar nu aflați dacă resursele sunt consumate de propriul site sau nu.

Pentru a împiedica aceste acțiuni aveți două variante ușoare și sigure:

1Blocarea hotlinking din cPanel – Dacă dispuneți de cPanel nu trebuie decât să-l accesați și să mergeți cu mouse-ul pe butonul Hotlink Protection din tabelul “Security“. Acolo o să observați 3 câmpuri: Primul are rolul de a defini domeniile web pentru care doriți protecția, al doilea câmp conține extensiile pe care doriți să le protejati (jpg,jpeg,gif,png,bmp), iar al treilea câmp trebuie să conțină o adresă de destinație pentru utilizatorii intrați prin intermediul hotlinkingului – aceast câmp este opțional.

2. Blocarea hotlinking prin intermediul .htaccess – O soluție la fel de serioasă și simplă pentru dvs, în special pentru cei care nu au cPanel, este fisierul .htaccess aflat în radăcina site-ului web. Deschideți/creați fișierul .htaccess și inserați urmatoarele rânduri:

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?mydomain.com/.*$ [NC]

RewriteRule \.(gif|jpg|js|css)$ – [F]

După cum observați codul nu este prea mare, însă odată introdus în .htaccess trebuie să editați câmpul al treilea cu domeniul pe care doriți să-l protejați și extensiile media în ultimul rand din cod. După ce ați făcut aceste modificări trebuie să salvați fișierul.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.