Ce este sistemul RAID?

RAID (Redundant Array of Independent Disks) este o tehnologie folosită pentru stocarea datelor, ce permite utilizarea mai multor hard disk-uri într-o entitate, pentru a îmbunatăți performanța sau disponibilitatea spațiului de stocare.

Scopul principal este mărirea siguranței datelor, (mai ales în cazul serverelor cu baze de date importante) sau a măriri vitezei, de exemplu un sistem care e folosit la editare video, unde cantitatea de date ce trebuie prelucrată într-un timp scurt este foarte mare. RAID este folosit mai ales la servere dar poate fi folosit și pe  statiile de lucru obișnuite (calculatoare personale).

RAID este folosit la sistemele cu accesibilitate ridicată, unde este important ca sistemul să ruleze fară oprire. Folosind RAID, se poate schimba de exemplu un hard disk stricat fara sa fie nevoie de oprirea sistemului.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.