Ce este un domeniu?

FAQ: Domenii

Un domeniu Internet este o adresă virtuală. Se poate face o comparație între această adresă virtuală și adrese non-virtuale: adresa fizica a persoanei fizice respective sau a companiei (bloc, stradă, oraș, județ, țară). Un domeniu Internet este o adresă virtuală de forma:denumire.extensiede exemplu: domeniulmeu.ro

În acest exemplu ales de domeniu, „domeniulmeu” este denumirea domeniului, numele lui, iar „.ro” este extensia domeniului. Prin urmare un domeniu Internet este un spațiu definit prin adresa Internet la care poate fi gasit (ex. www.btstelecom.ro) – și are trăsături caracteristice (ex. dimensiune – ceea ce înseamnă volumul de date care se poate stoca pe acel domeniu, extensia). Domeniul Internet este utilizat pentru a accesa conținutul găzduit al unui site (informația textuala și grafică pe care o găsești atunci când “intri pe adresa unui site”). În general extensia domeniului afișează proveniența sa, după cum probabil deja știți.  Domeniile .ro sunt alocate geografic României, așa cum .bg sunt alocate Bulgariei de exemplu sau .it Italiei, .us Statelor Unite ale Americii, etc. Sunt și domenii universale/internaționale, ale căror proveniență geografică nu poate fi stabilită prin extensie. Exemple de extensii universale ar fi : .com (cea mai apreciată extensie în întreaga lume), .net.org.info.biz.ws.tv.eu.me etc.

Numele de domeniu reprezintă identitatea Dvs. (ca persoană fizică sau companie) în mediul Internet.

Denumirea unei companii de exemplu are mult mai multă importanță în spațiul virtual, acolo unde nu se beneficiază de obiecte cum ar fi firma luminoasă, vitrină, catalogul sau de prezența unui reprezentant de vânzări fizic.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.