Ce sunt nameserverele?

FAQ: Domenii

Atunci când o persoană dorește să folosească internetul pentru un anumit scop, cum ar fi trimiterea de e-mail sau pentru navigare, atunci trebuie să utilizeze un nume. Un nume de domeniu poate fi reținut mult mai ușor decât o adresă IP (IP se refera la Internet Protocol), dar cand vine vorba de calculatoare, acestea nu pot recunoaște nume de domenii in acest mod. Pentru ca un calculator să recunoască un nume de domeniu și să vă îndeplinească cererea de a-l accesa, trebuie să știe adresa IP  a site-ului. Aici intervin nameserverele și DNS-urile (DNS - Domain Name System).

Adresa IP a oricarui calculator este formată dintr-un șir de numere separate printr-un punct. Ori de cate ori trimiteți o cerere catre un calculator folosind un nume de domeniu, acesta este “tradus” într-o adresă IP și site-ul pe care doriți să-l vizitați este afișat în browser. Această sarcina de a “traduce” numele de domenii în adrese IP numerice este realizată de catre nameservere. Practic, un nameserver de domeniu permite oricarui utilizator de internet din intreaga lume să acceseze un anumit website pur și simplu prin introducerea numelui de domeniu și nu prin introducerea unei adrese IP numerice complexe. Datorită nameserverelor, nu trebuie să vă încarcați memoria cu adrese IP complexe.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.