Având în vedere faptul că ne bazăm din ce în ce mai mult pe parole pentru a ne proteja conturile online și simultan cresc și abilitățile hackerilor de a sparge conturi, s-a recurs la o metodă de autentificare mult mai sigură, numită autentificare “two-factor” sau “multi-factor”.

Acest tip de autentificare se bazează pe două tipuri de informații diferite, ambele trebuind să fie corecte pentru a-ți putea confirma identitatea.

Cum procedăm?


O implementare bine cunoscută a autentificării in 2 pași este aplicația Google Authenticator. Pe scurt, funcționează cam așa:

  • instalezi aplicația Google Authenticator pe telefon
  • asociezi autentificatorul cu contul tău online. În mod obișnuit asta se face scanând un cod QR afișat în aplicație în timpul configurării, sau prin introducerea unui cod.

Aplicația începe acum sa afișeze numere de 6 cifre aleatorii care se modifică la fiecare 30 secunde.

Cei 2 pași ai tăi sunt:

  • Parola contului tău – dovedești că știi parola
  • Codul de pe telefon – dovedești că ai telefonul

Procesul de autentificare necesită acum introducerea parolei și apoi codul aleator afișat în momentul respectiv pe telefon.
Când îți configurezi contul cu un autentificator ca Google Authenticator primești și un cod pe care trebuie să-l salvezi în cazul în care iți schimbi smart phone-ul.  

Pentru mai multe informații aici găsiți un tutorial video oferit de cei de la Cpanel

Alege această metodă pentru o securitate mărită !!!

BTS Telecom
Întotdeauna o alegere înțeleaptă!!!Marţi, Noiembrie 22, 2016« înapoi