Cum parcam un domeniu?

Să presupunem că vreți să parcați domeniu2.com peste domeniu.com. Este necesar ca domeniu.com să fie deja găzduit la noi, că să puteți parca domenii peste el. Pentru a realiză acest lucru, urmăriți următorii pași: 

Trebuie menționat de la început că domeniu Alias și domeniu Parcat este unul și același lucru. Dacă folosiți tema default din cPanel și anume paper_lantern domeniul îl găsiți sub numele de alias (Alias), dacă folosiți tema mai veche din cPanel, și anume X3, domeniul îl găsiți sub numele de domeniu parcat (Parked). 

În continuare vă vor fi prezentați pașii pentru tema default paper_lantern. Tema poate fi foarte ușor schimbată cu Switch Theme.

1) Logați-vă în cPanel cu userul și parola primite pe mail în momentul în care v-ați făcut contul de găzduire pentru domeniu.com.

Image removed.

2) La categoria Domains, găsiți un buton 'Aliases'. Dați click pe acest buton.

Image removed.

Image removed.

4) Logați-vă la registrarul de la care ați cumpărat domeniul domeniu2.com.

5) Adăugați nameserverele noastre pentru domeniul respectiv. Nameserverele noastre sunt: ns1. btstelecom.rons2. btstelecom.ro,ns3. btstelecom.rons4. btstelecom.ro.

În momentul de față, dacă ați urmărit cu atenție pașii, ați realizat corect toate setările necesare, și puteți să părăsiți atât contul de cPanel, cât și pe cel al registrarului.

După o vreme, timp în care schimbările DNS se propagă, domeniu2.com trebuie să vă ducă la aceeași pagină ca și domain.com.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.