Schimbare serverfiles, Metin2

FAQ: Metin2

Deoarece multi clienti nu se descurca cu instalarea si configurarea unui serverfiles pentru metin2, ne-am hotarat sa oferim un tutorial mai detaliat pentru a acapara neintelegerile:


1. Ne conectam cu WinSCP folosind datele noastre de logare la serverul de metin2 (aceleaşi date si la PuTTY)

2. Acum va trebui sa verificam daca in momentul de fata este prezent un alt serverfiles.

De obicei locatiile pot fi de urmatoarea forma: /usr/, /usr/home/game, /usr/game/, /usr/local/home/game, /usr/local/game/, etc. In mare parte putem executa urmatoarea comanda si o sa gasim imediat folderul ce ne intereseaza:

locate game

 

Aceasta comanda o sa va afiseze calea din care face parte folderul game, daca sunt mai multe, recomandam sa le stergeti pe toate. ( ATENTIE! Daca stiti ca aveti un serverfiles, ar fi bine sa faceti o copie de siguranta inainte! ( tar -zcvf backupgame.tar.gz /locatia/catre/game (/usr/home/game sau cum va apare dumneavoastra))

 
Serverul de MySQL de obicei isi stocheaza fisierele in urmatoarea locatie: /var/db/mysql

Daca doriti sa uploadati un nou tip de baza de date, va rugam sa stergeti toate FOLDERELE, NU SI FISIERELE ADITIONALE, inafara de: mysql, performance_schema, test, asadar vom pastra parolele actuale si nu va exista riscul de incompatibilitate a socketului din arhiva cu cel prezent pe server.


3. Dupa ce am terminat cu procesul de eliminare a bazei de date si a serverfiles-ului, va trebui sa trecem la pasii ce tin de incarcarea lor pe serverul dumneavoastra.
** In mare parte veti putea folosi functia tar pentru dezarhivarea fisierelor de tip gz, tar.gz.
4. Accesam folderul /usr/ de pe serverul nostru iar aici urcam arhiva “game.tar.gz” sau cum este denumita.

Dupa incarcarea completa, va trebui sa tastam urmatoarea comanda in consola SSH ( PuTTY ).

cd /usr/ && tar -xf game.tar.gz && rm game.tar.gz && chmod -R 777 /usr/game/5. A) Acum va trebui sa ne concentram pe baza de date, descarcam arhiva in PC, o deschidem cu winzip, winrar, gzip, s.a.m.d, orice soft pentru dezarhivare si o dezarhivam pe desktop.

B) De aici vom uploada toate fisierele inafara de folderele: mysql, performance_schema, test iar dupa aceea vom executa urmatoarea comanda:

cd /var/db && chown -R mysql /var/db/mysql && chgrp -R mysql /var/db/mysql
 

6. Dupa ce am terminat cu aceasta configurare, va trebui sa luam in calcul o eroare des intalnita:

mysql_real_connect: Access denied for user 'bts_local'@'localhost' (using password: YES) (given user: bts_local password: btstelecom db: player)

   failed, retrying in 5 seconds

 

Ne conectam cu WinSCP la serverul nostru de metin, intram in /usr/game/ si aici va trebui sa cautam configuratia canalelor, de obicei este stocata intr-un fisier numit CONFIG, aici vom gasi urmatoarele linii:

 

PLAYER_SQL: localhost bts_local btstelecom player

COMMON_SQL: localhost bts_local btstelecom common

LOG_SQL: localhost bts_local btstelecom log

 

ATENTIE! La dumneavoastra pot sa difere aceste configuratii! De obicei in loc de “bts_local”, intalnim: ezio, metin2, arkadia2, etc, iar in loc de btstelecom este o parola, de obicei metin!@#123, DevelopersEzio, etc.

 

Cu datele pe care noi le intalnim in CONFIG va trebui sa urmam viitorii pasi, tastam in putty:

mysql

grant all privileges on *.* to ‘bts_local’@’localhost’ identified by ‘btstelecom’ with grant option;

flush privileges;

 

In loc de bts_local treceti ce aveti imediat dupa localhost in config iar in loc de btstelecom treceti ce aveti dupa acel user pe care tocmai l-ati scris mai inainte.

Exemplu: LOG_SQL: localhost bts_local btstelecom log

Localhost = nu este nevoie de conexiune remote, asa ca vom tine baza de date local

Bts_local = userul

Btstelecom = parola

Log = baza de date log

 

Daca intampinati eroarea de tip symlink cum ca nu poate fi gasit acel fisier (des intalnit “no such file or directory” ), va rugam sa accesati folderul /usr/game, cautati un canal si dati click dreapta pe o iconita ce apare cu rosu, apasam click pe edit link si ne uitam unde este localizat game-ul, daca este posibil sa fie in /usr/home/game, vom muta arhiva acolo folosind comanda:

cd /usr/ && mv game /usr/home/

Dupa aceea va trebui sa functioneze, daca  cumva calea afisata este alta, adaptati in functie de aceea, acesti pasi trebuie adaptati in functie de serverfilesul pe care il instalati, daca nu va descurcati, echipa noastra tehnica va sta la dispozitie 24/7!

NOTES:
** Nu toate serverfiles-urile sunt stocate in /usr/game si /usr/home/game sau /usr/local/home/game, locatia se poate afla dupa scriptul folosit pentru pornirea serverului de metin, (start.sh, porneste.sh, etc)
** Nu toate serverfiles-urile sunt garantate ca si functionalitate, pot interveni si anumite erori sau chiar ele sa fie impachetate cu bug-uri/misconfigs.

** Inainte de a efectua pasii pe care noi vi i-am insirat mai sus, va trebui sa redenumiti arhivele cu pricina in game.tar.gz si mysql.tar.gz pentru a nu interveni inconveniente in intelegerea tutorialului.

** Daca intampinati urmatoarea eroare, va rugam sa luati de urgenta contact cu echipa noastra de support, puteti efectua inclusiv un restart la MySQL inainte de a deschide un tichet:

service mysql-server restart

mysql_real_connect: Can't connect to local MySQL serough socket '/tmp/mysql.sock' (2)

 

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.