SSL este acronimul pentru Secure Sockets Layer și reprezintă un protocol de criptare creat de Netscape pentru a securiza link-ul criptat între serverul web (site-ul) și browserul dumneavoastră (Internet Explorer, Opera, Mozila Firefox, Chrome, Safari etc.) Această legătură securizată ne asigură că datele transmise de la browserul web la sever rămân private, adică ferite de hackeri sau de orice încearcă să spioneze/fure aceste informații.

SSL este standardul industrial și este folosit de milioane de site-uri pentru a proteja și securiza orice date importante sau private care sunt transmise prin intermediul site-ul lor. Cea mai comună utilizare a certificatului SSL este de a proteja clientul în timpul unei tranzacții online.

Pentru a stabili o conexiune securizată SSL pe un server web este nevoie de un certificate SSL instalat corect. Pentru finalizarea procesul de activare a certificatului pe serverul web se va solicita răspuns la un număr de întrebări pentru verificarea domeniului dumneavoastră și a companiei. Odată finalizat procesul, serverul va creea două chei criptografice: una se numește Private Key (cheia privată) iar cealaltă Public Key (cheia publică).

Public Key nu este o cheie secretă și de aceea va fi plasată în CSR ( Certificate Signing Request). Odată cu acest CSR generat, puteți începe procesul de aplicare SSL. În timpul acestui proces, CA ( Certification Authority) va trece prin procesul de validare pentru a confirma detaliile prezentate și odată verificate le va trimite certificatului dumneavoastră SSL și vă va permite să-l utilizați. În acest moment, serverul dumneavoastră web va sincroniza automat CA-ul emitent al certificatului cu cheia privată și veți stabili o legătură scriptată și securizată între site-ul dumneavoastră și browserul web al clientului.

Protocolul SSL este complex dar întotdeauna rămâne invizibil pentru clienții dumneavoastră. În schimb browserul folosit oferă un indicator cheie care confirmă faptul că sesiunea este protejată de un certificat SSL. Acest indicator cheie este reprezentat de o pictogramă prezentă în colțul din dreapta jos, prin adăugarea unui “s” în http sau prin bara verde din browser.

Dând click pe indicatorul cheie se vor afișa toate detaliile cu privire la certificat. În general, certificatul SSL include și afișează (una sau toate): numele domeniului, numele companiei, adresa, orașul, țara, data de expirare a certificatului, datele Autorității de Certificare ( CA) responsabile cu eliberarea certificatului.

Browserul se conectează la un site securizat și preia certificatul SSL al site-ului și verifică data de expirare a acestuia, CA-ul emitent și apoi dacă este folosit de site-ul către care a fost elberat. Dacă vreunul dintre acești parametrii nu corespunde, browserul web va afișa un avertisment și va solicita utilizatorului să părăsească site-ul.

Acesta este motivul pentru care un certificate SSL este important pentru companiile care fac afaceri online.
Numărul companiilor care utilizează certificate SSL a crescut în ultimii ani, de asemenea și motivele, printre care menționam:

• unele companii au nevoie de certificat SSL pentru confidențialitate ( criptare) ;
• unele companii folosesc SSL pentru a spori încrederea clienților în securitatea și identitatea lor.

Întrucât numărul motivelor pentru utilizarea certificatelor SSL a crescut, au fost stabilite 3 tipuri diferite de certificări:

• Extended Validation (EV) SSL Certificates
• Organization Validation (OV) SSL Certificates
• Domain Validation (DV) SSL Certificates


Extended Validation (EV) SSL Certificates sunt eliberate numai când Autoritatea de Certificare ( CA) verifică dacă solicitantul deține numele domeniului și realizează o anchetă minuțioasă asupra companiei. Procesul de emitere al Certificatelor EV este standardizat și strict conturat de CA în cadrul Browser Forum din 2007 și specifică pașii necesari pe care Autoritatea trebuie să-i parcurgă înainte de emiterea certificatului:

1. trebuie să verifice existența juridică, fizică și operațională a entității;
2. trebuie să verifice dacă identitatea entității se potrivește cu înregistrările oficiale;
3. trebuie să verifice dacă entitatea are drept exclusiv de utilizare asupra domeniului specificat în Certificatul EV;
4. trebuie să verifice dacă entitatea a autorizat în mod corespunzător emiterea Certificatului EV.

Certificatele EV sunt utilizate pentru toate tipurile de companii inclusiv entitățile guvernamentale dar și entitățile cu sau fără personalitate juridică.
Emiterea certificatului durează aproximativ 10 zile.

Un al doilea ghid de reguli stabilește criteriile pe care CA trebuie să le verifice înainte de a elibera un certificat și poartă denumirea de Ghid de Audit EV. Se realizează anual și asigură integritatea procesului de emitere a Certificatelor EV.


Organization Validation (OV) SSL Certificates sunt eliberate numai când o autoritate de certificare(CA) verifică dacă solicitantul are drept asupra domeniului și a companiei. Această informației suplimentară este afișată clienților atunci când este accesat Secure Site Seal și oferă încredere sporită a site-ului. Durează aproximativ 2 zile pentru emitere.

Domain Validation (DV) SSL Certificates sunt emise atunci când CA se asigura că solicitantul are drept exclusiv asupra domeniului. Alte informații asupra companiei nu sunt verificate și implicit nu sunt afișate decât informațiile criptate din cadrul Secure Site Seal. Certificatele DV sunt eliberate imediat.

Certificate Comodo

Certificat

Descriere Certificat SSL

Preț

Comodo PositiveSSL Certificate Pentru o soluție rapidă de securitate a site-ul , acest certificat este răspunsul pentru tine. Certificatul DV este însoțit de marca Comodo , unul dintre numele de încredere în materie de securitate pe internet  .

9.10€

Comodo PositiveSSL Wildcard Certificate Viteza și fiabilitatea sunt două adjective care îți vin în minte atunci când descrii acest certificat. Asta deoarece acest certificat de bază este un Domain Validated ( DV )  și pot fi emis în doar câteva minute. În plus beneficiezi de https afișat pe domeniul principal dar și pe toate subdomeniile.

102.79€

Comodo Essential SSL Certificate Acesta este un certificat rapid și rentabil , care va asigur tranzacțiile clienților . Principala caracteristică a certificatului este viteză de eliberare , este ideal pentru site-uri de comerț electronic.

18.14€

Comodo EssentialSSL Wildcard Certificate Acest certificat vă asigură un număr nelimitat de subdomenii , ceea ce face va ușurează management-ul. Certificatul Wildcard vă oferă licențiere server nelimitată și static site seal .

106.60€

Comodo EV Multi-Domain SSL Certificate Flexibilitatea este crucială atunci când este vorba despre gestionarea mai multor site-uri. Acest certificat Extended Validation ( EV ) are următoarele caracteristici :criptarea până la 256 biți, bara verde, suport SAN ( până la 100 de domenii suplimentare ) și Sigiliul Securizat Comodo.

321.10€

Comodo EV SSL Certificate În plus față de bara verde , acest certificat oferă o scanare HackerGuardian pentru vulnerabilități , un site seal gratuit, scanare PCI , scanarea zilnica a site-ul, post-install   și   "point-to-verify" Comodo trustmark

166.40€

Comodo InstantSSL Certificate Acest produs de securitate este ideal pentru site-uri de comerț electronic. Acest certificat va cripta nu numai informații trimise de la browsere la server , dar va crește , de asemenea, încrederea vizitatorilor  în site-ul dumneavoastră .

42.90€

Comodo InstantSSL Pro Certificate Acest certificat va afișa mai mulți indicatori de încredere pe site-ul dumneavoastră impreună cu criptarea puternică pe 256 de biți . Odată instalat, site-ul dumneavoastră va profita de avantajele pictogramei lacăt în bară de adrese URL ,"https"în fața adresei și seal -ul Comodo Secure Site.

58.50€

Comodo Multi-Domain SSL Certificate Cu acest certificat puteți acoperi pană la 100 de domenii. În plus față de suportul SAN , acest certificat oferă un site seal dinamic  și  licențiere server nelimitata  . Acest certificat este o opțiune excelentă pentru întreprinderile mici și mijlocii care doresc gestionarea domeniilor lor cat mai usor cu putință.

123.50€

Certificate RapidSSL

Certificat

Descriere Certificat SSL

Preț

RapidSSL Certificate Deși este cel mai simplu certificat SSL, oferă același grad de securitate ca produsele premium.Această opțiune  de certificat low-cost are standard 128/256-biți și este una dintre cele mai populare certificate SSL Domain Validate ( DV ) din lume.

14.29€

RapidSSL Wildcard Certificate Este soluția ideală pentru site-urile entry-level, care au nevoie să  protejeze un domeniu principal ( ambele www și non-www) , împreună cu subdomeniile lor ( adică domain.com , mail.domain.com , admin.domain.com , retail.domain.com etc. )

149.50€

Certificate GeoTrust

Certificat

Descriere Certificat SSL

Preț

GeoTrust QuickSSL Premium Certificate Este cel mai convenabil și eficient Certificat DV din punct de vedere al costului, acoperă un singur nume de domeniu ( www sau non www ) și pot fi emis în câteva minute .

76.70€

GeoTrust True BusinessID Certificate Este un produs nou, premium, care vine să protejeze utilizatorul împotriva atacurilor de tip phising. Aceste certificate sunt destinate în special instituțiilor financiare, băncilor și procesatorilor de carduri. GeoTrust True Business ID este un certificat SSL ce necesită validarea datelor firmei (CV), operație care se realizează prin trimiterea unor documente către autoritatea de certificare (de obicei o copie după certificatul fiscal). Se poate emite pe o perioadă de maxim 4 ani.

101.40€

GeoTrust True BusinessID with Multi-Domain Permite securizarea unui număr mare de domenii distincte, între 5 și 100. Se poate folosi pentru securizarea unui server de mail Microsoft Exchange (deoarece acceptă și nume interne de domenii) sau pentru securizarea mai multor site-uri găzduite pe același server. Este un certificat SSL Organization Validated ( OV ) . În general, durează între 1-2 zile lucrătoare pentru eliberare iar clienții vor observa rapid https în URL-ul dumneavoastră și simbolul lacăt securizat în bara de adrese , iar GeoTrust Site Seal afișează informații dinamice despre compania ta.

269.10€

GeoTrust True BusinessID with EV Este un certificat SSL cu validarea organizației (OV) și validare extinsă (EV). GeoTrust True BusinessID with EV constă în identificarea cu ușurință de către utilizatori a unei conexiuni securizate prin colorarea barii de adresă în verde pentru site-urile certificate și afișarea, lângă lacătelul de securitate, a numelui firmei sau instituției, alternativ cu numele autorității de certificare (GeoTrust). Securizează domeniul cu www și fără. Perioada maximă de emitere este de 2 ani.

200.20€

Geo Trust True Business ID With EV Multi-Domain Permite securizarea unui număr mare de domenii distincte, între 5 și 25. Se poate folosi pentru securizarea unui server de mail Microsoft Exchange sau pentru securizarea mai multor domenii de pe același server. Oferă validare extinsă (EV).

401.70€

GeoTrust True BusinessID Wildcard Certificate Permite securizarea unui număr nelimitat de subdomenii. Acest certificat este compatibil cu mai mult de 99 % din browser-e și oferă criptare de nivel superior , este ideal magazine online cu SMB. Oferă clienților online asigurarea instantanee de care au nevoie cu Smart Seal , https și pictograma lacățel sunt indicatorii vizuali care fac din site-ul dumneavoastră un magazin de încredere pentru a face cumpărături . Eliberarea acestui certificat durează de obicei 1-2 zile lucrătoare , după primirea documentelor de afaceri.

440.70€

GeoTrust QuickSSL Premium Multi Domain Certificate Este un certificat economic și eficient care vă permite, de asemenea, să asigurați patru subdomenii adiționale ( mail.domain.com , login.domain.com ) . Acest certificat Domain Validated( DV) pot fi emis în câteva minute deoarece necesită doar validarea numelui de domeniu, procedeu automat ce se realizează pe email. Conține seal. Se poate emite pe o perioadă de maxim 4 ani. Din 2010 include și numele de domeniu fără www .

132.60€

GeoTrust Web Site Anti-Malware Scan Cu această opțiune de securitate low-cost site-ul dumneavoastra va avea instrumentele necesare pentru a lupta impotriva hackeri-lor. Site-ul web GeoTrust Anti-Malware Scan este o aplicație ușor de implementat, care poate detecta și identifica atât de bine-cunoscutul malware.

63.70€

Certificate Thawte

Certificat

Descriere Certificat SSL

Preț

Thawte SSL123 Certificates Thawte este unul dintre cele mai respectate nume din industria SSL. Acest certificat Domain Validated (DV) oferă o combinație de încredere, securitate și viteză. Acesta poate fi eliberarat în câteva minute și oferă un seal dinamic.

37.70€

Thawte SSL Web Server Certificates Acest certificat de tip Organization Validated ( OV) certifică clienților faptul că afacerea dumneavoastră a fost verificată de către unul dintre numele cele mai de încredere în materie de securitate pe internet. Acest certificat este recomandat pentru site-uri de comerț electronic și vine cu seal dinamic.  

89.70€

Thawte SSLWebserver EV Acest certificat oferă cel mai înalt standard industrial pentru autentificare precum și o criptare de până la 256 biți . Bara verde de adrese a site- lui certifică clienților că sunteți o afacere de încredere și că ați luat toate măsurile pentru securizarea tranzactiilor de pe site-ul dumneavoastră.

193.70€

Thawte Wildcard SSL Certificate Este o soluție rapidă și accesibilă pentru a securiza toate subdomeniile dumneavoastră. Acest certificat este perfect pentru companiile de dimensiuni mari sau orice afacere care dorește să ofere încredere clienților săi.

362.70€

Certificate Symantec

Certificat

Descriere Certificat SSL

Preț

Symantec Secure Site Pentru încrederea vizitatorilor dumneavoastră acesta afișează Norton Secured Seal . Acest certificat Organization Validated ( OV ) oferă criptare pe 256 biți, scanare zilnică malware cu Norton , suport SAN ( pană la 25 de domenii suplimentare ), precum și recunoașterea browser-ului în 99,9 % dintre cazuri.

362.70€

Symantec Secure Site Pro Securizați-va domeniul cu Norton Secured Seal , certificat susținut de brand-ul cu renume internațional Symantec. Acest certificat premium de tip Organization Validated ( OV) va securiza site-ul dumneavoastră cu criptare de până la 256 biți împreună cu scanare zilnică împotrivă vulnerabilităților și malware-ului, plus compatibilitate de până la 99,9 % cu browserele. De asemenea, puteți beneficia de criparea ECC, cea mai ușoară și rapidă tehnologie de criptare.

908.70€

Symantec Secure Site cu EV Acest certificat este o adevărată investiție în securitatea, încrederea și accesarea site-ul dumneavoastră. Caracteristicile sale sunt seal   Norton Secure, bara verde, scanarea zilnică pentru malware și vulnerabilități precum și tehnologia Symantec Seal in Search   .

973.70€

Symantec Secure Site Pro cu EV Acesta este certificat premium cu Extended Validation (EV) are cele mai multe caracteristici, dintre care enumerăm bara verde de adrese împreună cu Seal Secure Norton , scanare zilnică extinsă pentru malware și vulnerabilități, criptare ECC.

1415.70€

Symantec Secure Site Wildcard Acest certificat Organization Validated ( OV) își extinde securitatea asupra tuturor subdomeniilor tale. Dintre caracteristicile sale putem enumera: criptare de până la 256 biți, scanare zilnică pentru vulnerabilități și malware, compatibilitate cu până la 99,9 % dintre browsere și nu în ultimul rând site-ul dumneavoastră va beneficia de seal Symantec

2307.50€

Symantec Code Signing Individual Notificați utilizatorii că folosiți cod verificat de liderul cu renume mondial în domeniul securității Symantec.  

479.70€

Certificate Certum

Certificat

Descriere Certificat SSL

Preț

CERTUM Commercial SSL WildCard Certificate Acest certificat Domain Validated ( DV) ofertă nu doar o soluție simplă și rapidă care criptează domeniul dumneavoastră ci și toate subdomeniile asociate cu acesta. Clienții care vor face cumpărături pe site vor observa cu ușurință că site-ul dumneavoastră este criptatat de 256 biți și prezintă seal Certum.

81.90€

CERTUM Commercial SSL Acest certificat Domain Validated (DV) oferă soluția simplă și rapidă pentru a evita ca datele clientului să fie interceptate de alte persoane. Prin criptarea de 256 biți, clientul poate fi sigur că toate informațiile transmise și recepționate sunt securizate dar și prin seal -ul Certum.

16.84€

CERTUM Trusted SSL Wildcard Certificate Cu certificatul premium Organization Validated ( OV) puteți securiza atât domeniul principal cât și toate subdomeniile acestuia. Dintre caracteristicile sale putem enumera: sigiliul dinamic site seal , https în față adresei URL și pictograma lacăt de încredere.

154.70€

CERTUM Trusted SSL Certificate Acest certificat Organization Validated (OV) oferă încredere clienților să facă afaceri cu compania dumneavoastră atât prin criptarea pe 256 biți cât și prin seal -ul Centrum.

75.40€

De ce BTS Telecom ?

Servere performante HP şi DELL

Utilizăm cele mai noi şi performante servere multi-core, asamblate de liderii mondiali in creearea serverelor de înaltă eficienţă şi inovaţie. Toate serverele sunt atent testate înainte de a fi utilizate în producţie.

Stocare RAID

Pentru stocarea datelor folosim hard disk-uri enterprise în RAID ceea ce conferă performanţă şi redundanţă.

Reţea Internet

Centrul de date integrează multiple conexiuni gigabit distincte,utilizând doar echipamente de reţea HP şi Cisco. Această configurare asigură accesibilitate maximă şi securitate.

Uptime garantat 99.9%

Utilizarea doar de servere premium, infrastructura solidă a centrului de date, precum şi echipa tehnica cu o vastă experienţă, fac ca serviciile de găzduire să beneficieze de un uptime lunar intre 99,9% si 100 %

Activare rapida

Toate serviciile sunt activate in mod automat dupa confirmarea platii. In functie de disponibilitatea serverului ales, server-ul tau va fi online in medie in maxim 2 ore.In cazul in care serverul nu este in stoc activarea se face in 3-5 zile lucratoare.

Procesoare INTEL

Procesoare INTEL de ultima generatie oferind o scalabilitate incredibila pentru mediile de virtualizare care necesita performanta.

Doar memorii ECC

Acestea mentin un sistem de memorie imun la erorile single bit. Memoriile ECC sunt folosite la serverele in care coruptia de date nu poate fi tolerata sub nici o forma.

24/7/365

Nu ai cunostintele necesare in administrarea unui server sau nu ai timpul necesar? Alege o optiune de administrare si management iar echipa noastra va lucra pentru buna functionare a serviciilor de pe serverul tau.