Cum sa instalezi SAMP si sa joci in sistem multiplayer unul din cele mai populare jocuri PC

Blog: Jocuri
barbat jucand GTA SAMP pe laptop

Cu siguranta, jocurile pe computer au azi un numar foarte mare de adepti, de la copii pana la adulti de orice varsta.

Jocurile video au devenit parte integranta a vietii in ultimii ani. Sunt atat de multe genuri si tipuri accesibile si atragatoare ce pot fi jucate, atat pe computere sau pe laptopuri de gaming, cat si pe console dedicate. De asemenea, poti juca partide memorabile impotriva unor adversari reali in mediul online sau te poti bucura privind transmisiuni real-time ale unor jucatori ajunsi la o indemanare de profesionisti.

Conform prediciilor, industria jocurilor PC va trece de 180 de miliarde de dolari in venituri in 2021 si va atrage un numar de circa 2.5 miliarde de gameri amatori, dar si profesionisti. Varsta medie a unui gamer nu este, asa cum poate te-ai fi asteptat, foarte mica, rezultatul fiind undeva la 34 de ani, cu un procent de peste 70% adulti peste 20 de ani.

Unul dintre jocurile populare, o veritabila legenda, este Grand Theft Auto sau GTA, dupa cum este cunoscut sub acronimul din lumea gamerilor. Ajuns la versiunea a V-a, jocul, a carui prima editie aparea in 1997, este inca jucat cu placere de un numar destul de mare de fani.

 

In acest articol vei afla cateva detalii despre instalarea unui mod al jocului GTA, mai precis a versiunii San Andreas Multiplayer, care permite jocul in retea sau online cu un numar foarte mare de jucatori de oriunde din lume.

Cuprins:

1. Cum functioneaza de fapt GTA SAMP si de ce ar trebui sa-l incerci?

2. Mic ghid despre cum poti sa instalezi SAMP pe computerul tau

 

1. Cum functioneaza de fapt GTA SAMP si de ce ar trebui sa-l incerci?

Versiunea San Andreas a jocului GTA a aparut in anul 2004. In ciuda varstei „venerabile” in lumea gamingului, este inca solicitata si jucata cu placere de o mare comunitate de fani din toata lumea.

Datorita numarului mare de fani a aparut si versiunea de multiplayer a jocului, care a fost implementata sub forma unui mod pentru versiunea PC a GTA SA, creatie a studioului Rockstar Games. SAMP sau SA-MP, asa cum este oficial denumit prescurtat, este un MMOG ( Massively Multiplayer Online Game) adica un joc gazduit pe servere specializate ce poate permite accesul unui numar foarte mare de jucatori online in acelasi timp.

Desigur, exista si o versiune oficiala a jocului si anume GTA Online, insa GTA SA-MP este mult diferit fata de aceasta, atat din punctul de vedere al anumitor reguli, cat si al feeling-ului de libertate deplina pe care ti-l poate da. Tranzactiile virtuale cu obiecte din joc sunt libere intre jucatorii care participa online, spre deosebire de varianta oficiala, unde acestea sunt limitate si conditionate. Regulile jocului in vesiunea SA-MP sunt decise de reprezentanti ai jucatorilor, astfel ca experienta virtuala este mult mai diversa si mai atragatoare.

2. Mic ghid despre cum poti sa instalezi SAMP pe computerul tau

Pentru a te bucura de experienta SA-MP este bine sa stii, de la bun inceput, ca ai nevoie de o versiune oficiala a jocului GTA SA, si nu oricare, ci doar cea cu numarul 1.00. Doar pe aceasta editie a jocului merge instalat acest mod.

 

Dupa ce ai instalat pe PC ul tau jocul de baza la versiunea solicitata, poti trece la urmatorul pas, si anume descarcarea clientului SA-MP. Apoi, poti proceda la instalarea acestuia, avand grija sa alegi ca destinatie exact folderul unde ai instalat jocul GTA San Andreas.

Tot ce mai trebuie sa faci este sa intri in folderul jocului si sa accesezi executabilul samp.exe. Ti se va afisa un ecran unde vei putea introduce adresa unui server preferat, te conectezi si poti intra deja in joc. Desigur, ai putea sa detii tu insuti un server de gazduire jocuri< pe care sa rulezi acest joc si unde poti oferi acces prietenilor sau publicului.

Spor la joaca si distractie!

Sursa foto: Shutterstock.com.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.