Ce este cloud si cu ce te poate ajuta acest serviciu? Citeste ACUM!

Blog: General
Ce este cloud si cu ce te poate ajuta acest serviciu

In ziua de astazi se vorbeste tot mai des despre cloud si care sunt beneficiile acestui serviciu care devine din ce in ce mai indispensabil. In situatia in care si tu vrei sa afli mai multe despre tehnologia cloud, ce inseamna cloud computing sau pur si simplu vrei o definitie pentru termenul acesta de care te tot lovesti, ai ajuns in locul potrivit.

 

In randurile de mai jos vom trece prin cele mai importante lucruri legate de serviciile si solutiile cloud si de ce sunt acestea atat de cautate de catre companii si utilizatorii de Internet.

 

Cuprins

 

1. Ce este cloud si de ce ai nevoie de acest serviciu?

 

2. Cum functioneaza stocarea cloud?

 

3. Servicii cloud - tipuri si optiuni diferite de solutii cloud

 

1. Ce este cloud si de ce ai nevoie de acest serviciu?

Cloud-ul este o tehnologie care face referire la serverele, software-ul si bazele de date conectate la acele servere, ce pot fi accesate de oriunde in lume prin intermediul Internetului.

 

Serverele cloud sunt localizate in centre mari de stocare de date, iar cu ajutorul a ceea ce numim cloud computing, utilizatorii si companiile nu mai au nevoie de servere fizice pentru a rula diferite programe, aplicatii sau pentru a-si derula activitatile digitale de zi cu zi.

 

Acest lucru inseamna ca orice companie isi va reduce din costuri daca va apela la servicii digitale de stocare a datelor, decat daca ar alege sa cumpere niste servere pe care sa le gestioneze si administreze de una singura.

 

2. Cum functioneaza stocarea cloud?

Cloud-ul, desi este o tehnologie relativa noua, a acaparat in mod foarte rapid modul in care functioneaza orice business de pe glob. Ne referim aici la majoritatea afacerilor, deoarece rar mai exista o companie care sa nu aiba activitate pe Internet.

 

Unul dintre marile avantaje pe care le ofera stocarea de date prin cloud este ca orice angajat al unei companii va putea accesa aceleasi fisiere, dosare sau aplicatii, de pe orice dispozitiv (calculator, laptop, telefon mobil sau tableta), indiferent de pozitia sa geografica.

 

Acest tip de serviciu faciliteaza eficientizarea oricarui loc de munca, marind gradul de activitati ce pot fi facute la distanta. Nu numai ca ajuta la munca in echipa, dar salvarea de date in cloud ofera ocazia de a lucra intr-un mod extrem de rapid si productiv, indiferent de numarul angajatilor pe care ii are o afacere sau o intreprindere.

 

Folosind cel mai bun cloud, te vei asigura ca atat tu, cat si compania ta, veti beneficia de cele mai rapide, sigure si eficiente servicii in materie de stocare si transmitere de date cu ajutorul Internetului. 

 

3. Servicii cloud - tipuri si optiuni diferite de solutii cloud

Serviciile cloud sunt din ce in ce mai diverse si din ce in ce mai performante. In functie de nevoile tale sau ale companiei, exista o gama larga de solutii cloud care se pot mula cat mai bine pentru necesitatile tale.

 

Spatiul de stocare cloud, mai ales pentru o companie care lucreaza cu foarte multe documente sau fisiere de dimensiuni considerabile, este vital pentru buna functionare a business-ului. In cazul in care trebuie sa trimiti materiale unor clienti, aceasta solutie de stocare de date este de departe cea mai eficienta.

 

Clientii tai sau colegii de munca vor primi datele necesare in timp real, iar in functie de setarile alese, ei vor putea edita documentele primite sau vei putea lucra impreuna cu ei, chiar daca va aflati in parti diferite ale globului.

 

Salvarea datelor in cloud (fie ca vorbim de un cloud standard, fie ca vorbim de un cloud hibrid) a revolutionat modul in care lucreaza si functioneaza orice domeniu din ziua de astazi. Marele avantaj al tehnologiei cloud computing este ca ofera in acelasi timp atat solutii de imbunatatire a mediului de afaceri, cat si solutii pe plan personal.

 

Daca o companie isi poate extinde afacerile acum mai usor ca niciodata, un simplu utilizator de Internet va putea sa isi stocheze pozele, videourile si orice alte documente la costuri extrem de mici, fara batai de cap.

 

Atat companiile, cat si utilizatorii obisnuiti, vor avea acces mereu la datele pe care ei le-au urcat pe cloud, la orice ora din zi si din noapte, indiferent de tara in care se afla. 

 

Singurul lucru de care vei avea nevoie pentru a folosi serviciile tale de cloud este o conexiune la Internet. In cazul in care iti doresti sa apelezi la acest gen de solutii sau pur si simplu ai o intrebare referitoare la subiect, nu ezita sa ne contactezi.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.