Care sunt principalele caracteristici ale unui VPS?

FAQ: VPS

Principalele caracteristici ale unui VPS sunt:

  • Alocarea CPU (procesorului) - Caracteristica principală a unui VPS, alocarea CPU, reprezintă ce procentaj din procesorul serverului dedicat vă este alocat dumeavastră;
  • Alocarea memoriei (RAM) - Memoria ram joacă un alt rol important în vederea alegerii unui VPS de calitate. Cu cât aveți mai multe site-uri (aplicatii web) instalate, cu atât vă epuizați mai multă memorie ram.
  • Spațiu izolat (HDD) - Cu un VPS, chiar daca nu aveți sute de giga ca la server dedicat (în majoritatea cazurilor), absolut tot spatiul liber și fisierele prezente sunt complet izolate de ceilalti abonați. Ceea ce trebuie mentionat este că, pe un VPS, spațiul dvs vă apartine în totalitate și nu are legatură cu “vecinii”, iar accesarea nu se poate face decat de către dumneavoastră. Aceasă facilitate împiedica riscul răspândirii unor viruși sau accesul hackerilor prin intermediul softurilor web prost concepute și folosite de “vecinii” cu care se partajeă spațiul.
  • Access root (acces deplin asupra serverului) - Indiferent că vorbim de virtual private server (VPS) sau Server dedicat, accesul dumneavastră asupra mașinariei este fără limite, ceea ce înseamnă că puteți instala aplicații, puteți rula aplicații, și chiar naviga pe internet prin intermediul serverului.
  • Numar nelimitat de domenii gazduite -Pe VPS (virtual private server) puteți instala oricate domenii doriți, iar singura bariera care vă poate împedica la un moment dat să mai încarcați serverul sunt epuizarea resurselor. Fiecare domeniu, blog, forum în plus reprezintă consum de resurse mai mare.
  • Reinstalarea sistemului de operare la orice ora -  Aceasta este un alt avantaj cu care vine un VPN (Virtual Private Server). Pentru că uneori avem nevoie de reinstalarea sistemului de operare, din diferite motive. De regula, reinstalarea se efectueaza dintr-un click sau comunicand departamentului tehnic.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.