Ce este o adresa IP dedicata si care sunt avantajele ei?

Adresa IP dedicată (numit de asemenea static IP), înseamna că un site web are propria adresă IP. De exemplu fie că veți tasta adresa URL sau adresa IP, veți ajunge în același loc.

Avantajele unei adrese IP dedicată sunt:

  • posibilitatea instalarii unui certificat SSL. Certificatele SSL sunt cunoscute și ca certificate digitale.Certificatele SSL sunt documente electronice care conțin informațiile necesare realizării unei conexiuni securizate SSL și sunt folosite de obicei pentru site-uri care acceptă plăți cu carduri (carti de credit) sau primesc informații private care trebuie protejate prin metode suplimentare;
  • o mai bună protectie în cazul unor atacuri ale site-urilor găzduite pe același server. Atacul nu ajunge și la acele site-uri care au o adresa IP diferită de cea a site-ului țintă.
  • se observă, în cele mai multe cazuri, o mai bună vizibiltate în Google a site-urilor care au o adresă IP dedicată. Acestea sunt identificate mai bine de Google și nu există posibilitatea de a fi tratate precum celalalte site-uri de pe acelasi server, chiar dacă acestea sunt penalizate sau chiar eliminate din pagina de rezultate a Google.
  • nu veți fi penalizat pentru acțiunile altor site-uri de pe server, spam sau blackhat SEO, pentru că este penalizată doar respectiva adresă ip.

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.