Verificarea domeniului si inregistrarea acestuia - Primii pasi in realizarea unui site de succes

Blog: Domenii
Verificare domeniului si inregistrarea acestuia - Primii pasi in realizarea unui site de succes

Internetul a devenit parte esentiala a vietii economice, practic nicio firma de succes neputand exista fara sa fie prezenta in mediul online. Procentul tot mai mare de persoane care utilizeaza Internetul il transforma intr-o unealta ideala pentru transmiterea catre potentialii clienti a unor informatii valoroase, care ar putea contribui intr-un mod vizibil la succesul afacerii. Intreprinzatorii incepatori, ce doresc sa beneficieze de numeroasele avantaje pe care le ofera Internetul, trebuie sa inceapa cu verificarea disponibilitatii domeniului pe care vor sa il rezerve si apoi sa il inregistreze pentru a fi sigur ca nu va fi pierdut. 

 

In articolul de mai jos vei descoperi cum se verifica disponibilitatea unui domeniu de Internet si cum se poate inregistra acesta.

 

Cuprins:

1. Cum se verifica disponibilitatea unui domeniu de Internet

2. Cum se inregistreaza un domeniu liber de Internet

1. Cum se verifica disponibilitatea unui domeniu de Internet

domenii-min

 

Adresa de Internet a unui site este cartea de vizita online a firmei si, de aceea, trebuie sa exprime intr-un mod cat mai simplu si mai corect care este obiectul sau de activitate. Multe persoane vor decide daca intra sau nu pe un site, in primul rand consultand numele acestuia. Astfel, verificarea valabilitatii unui domeniu cu un nume preferat trebuie sa reprezinte punctul de plecare al realizarii unui site profesionist. Dupa alegerea titulaturii paginii de Internet, disponibilitatea sa trebuie verificata, intrucat nu pot exista doua pagini cu nume identic. 

 

Verificarea unui domeniu de net, fie de tip .ro, .com, fie orice alta extensie disponibila, se poate face usor, fara nicio cheltuiala prin trei modalitati simple:

 

  • O prima varianta este tastarea in bara programului pentru navigat pe net a adresei dorite, sub forma “numedomeniu.ro”. Daca rezultatul duce la o pagina deja existenta, inseamna ca acesta este deja rezervat de o alta persoana. In schimb, daca rezultatul este negativ, iar programul afiseaza un mesaj precum “site-ul nu a putut fi accesat”, atunci inseamna ca acesta este liber;

 

  • Accesarea unei pagini de Internet a firmelor ce ofera servicii de inregistrare si rezervare pentru domenii de pe internet reprezinta o varianta simplu de pus in practica, deoarece majoritatea firmelor de acest tip ofera o aplicatie care poate verifica automat daca domeniul este valabil sau nu;

 

  • Cei care nu au deloc cunostinte in domeniul internetului si al tehnicii de calcul pot apela la serviciile unor firme specializate, ai caror consultanti vor pune la dispozitie toate informatiile necesare pentru realizarea rapida si corecta a demersului.

 

Persoanele care sunt hotarate asupra unei denumiri exacte a site-ului, dar se lovesc de situatia in care acesta este deja inregistrat de altcineva, pot incerca sa discute cu proprietarul domeniului in cauza si sa achizitioneze de la acesta drepturile, in cazul acesta transferul domeniului de web facandu-se usor, de catre aceleasi firme care se ocupa de inregistrarea lor. 

2. Cum se inregistreaza un domeniu liber de Internet

domeniu-min

 

Dupa parcurgerea cu succes a primului pas, cel al verificarii disponibilitatii numelui de site, se va inregistra respectivul domeniu cat mai rapid pentru a nu aparea situatia ca altcineva sa il ocupe. 

 

Procedura de inregistrare se face foarte simplu, de acasa, prin intermediul internetului, folosind serviciile firmelor specializate in acest domeniu. Dupa trimiterea formularului de inregistrare si dupa plata facturii proforma, va fi inregistrat automat si va fi rezervat, astfel incat nimeni nu va mai putea sa il ceara. Trebuie sa se stie ca exista o anumita perioada de valabilitate a inregistrarii domeniului si ca nu se pot face modificari ale datelor decat dupa o perioada destul de lunga de timp. 

 

Din multitudinea de extensii valabile, specialistii recomanda incercarea celei de tip .ro, care chiar daca este mai costisitoare, ofera mai multa seriozitate, clientii preferand din acest punct de vedere un astfel de site. O alta varianta este cea de tip .com, folosita de cele mai mari firme multinationale de pe Glob. 

 

In concluzie, realizarea unei pagini de Internet in care sa fie prezentata activitatea firmei sau, de ce nu, chiar un magazin online, reprezinta cea mai buna solutie pentru obtinerea unei baze de potentiali clienti cat mai larga pe cat posibil. Verificarea si inregistrarea domeniului web sunt operatiuni lejer de pus in practica, putin costisitoare, dar cu potential economic foarte ridicat. 

 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Din aceeasi categorie

Te muti la noi?

Migrarea catre un nou furnizor de hosting poate fi extrem de complicata . Fii relaxat si lasa-i expertii nostri sa o faca! Vom muta site-ul existent în 48 de ore, fara intrerupere . Inclus GRATUIT la achizitionarea oricarui pachet de gazduire BTS Telecom.