Inca din primele versiuni de jocuri video online, serverele private sau dedicate au fost printre la mare căutare. În loc să trebuiască să te bazezi pe un server multiplayer cu diferite erori de la dezvoltatorul jocului, configurarea propriului server dedicat îți permite un nivel de stabilitate, personalizare și control pe care nu îl poți obține întotdeauna altfel.
Indiferent dacă vrei să joci Metin2 sau alte jocuri MMORPG, rularea propriului tău server este o modalitate excelentă de a controla parametrii pe care tu și prietenii tăi îi poți stabili. Iată câteva motive pentru care un joc pe server privat este o opțiune ideală!
Cuprins
- De ce să găzduiești propriul server privat de Metin 2?
- Hardware pentru serverul tău de Metin 2
- Server Metin 2 – performanță inedită
- Întrebări comune despre server-ul Metin2
1. De ce să găzduiești propriul server privat de Metin 2
Jocurile multiplayer folosesc fie servere găzduite, fie serverul implicit, în ambele cazuri având propriile avantaje și dezavantaje. Serverele dezvoltatorului de joc sunt administrate de gazda principală (de obicei editorul sau producătorul jocurilor), care gestionează conexiunile de la mulți jucători individuali. Această configurație a serverului funcționează pentru majoritatea oamenilor, dar există dezavantaje, cum ar fi lipsa de personalizare.
Găzduirea P2P este o altă alegere populară pentru jocurile multiplayer moderne. P2P permite unui jucător să acționeze dinamic ca o gazdă care facilitează conexiunile altor jucători. Cu această configurație, te bazezi pe conexiunea oricui este ales ca gazdă, însă o conexiune slabă înseamnă o experiență slabă pentru toată lumea.
Un lucru de reținut este că, dacă nu ai viteze mari de încărcare și descărcare, utilizatorii care se conectează la serverul tău pe internet pot întâmpina probleme de conectare și întârziere.
Avantajul găzduirii serverului tău pe btstelecom.ro este varietatea opțiunilor de configurații ale serverelor și un suport tehnic constant.
2. Hardware pentru serverul tău de Metin 2
Un server dedicat este, de asemenea, o modalitate excelentă de a găsi o utilitate unui computer vechi. Utilizarea unui computer separat pentru serverul de jocuri eliberează resurse pe sistemul tău și te ajută să ai o stabilitate mai mare atât pentru tine cât și pentru ceilalți jucători.
Iată câteva cerințe dedicate hardware-ului serverului, care te vor ajuta să găzduiești cele mai noi versiuni de Metin 2.
Reține:
- Cu cât sunt mai mulți jucători pe server, cu atât tensiunea pe hardware este mai mare.
- Există câteva sisteme cunoscute care provoacă un consum de resurse exagerat și anume: Ken’s Offlineshop și Great’s Offlineshop acestea necesită un plus de 2GB ram și neapărat stocare SSD.
- Sistem de Operare FreeBSD
- Unitatea SSD (Solid State Drive) – este cel mai bine să nu rulezi un server pe un hard disk mecanic – acțiunile de citire-scriere constantă și viteze mai mici ar putea cauza probleme
- Cel puțin 8 GB RAM
3. Server Metin 2 – performanță inedită
Performanța și calitatea de pe server depind foarte mult de lățimea de bandă a rețelei și de configurația sistemului. Conexiunile de internet de mare viteză de la domiciliu au limitări majore în interiorul sistemelor de joc care operează, în ciuda prezenței unui număr de până la zece jucători. În realitate, poate pune chiar prea multă tensiune pe computer, ceea ce va însemna cu siguranță performanțe slabe ale jocului, pe lângă calitatea video.
În general, serverele de hosting sunt oferite ca sisteme dedicate și ca un spațiu de găzduire pentru jucători. Un server de joc este rulat prin furnizori folosind hardware specific configurat pentru a oferi o lățime de bandă mai mare, astfel redând o performanță de procesare mult mai bună.
Cum alegi un furnizor bun?
Metin2 folosește multicore, deci cu cât un server, fie el VDS sau Server dedicat, are mai multe core de CPU cu atât mai bine. În cazul acestuia, resursele principale sunt în primul rând memoria RAM (cu cât crește nr de jucători online, cu atât cere mai mult ram, implicit crește și mărimea bazei de date) și în al doilea rând viteza de scriere pe disk (deci ideal să avem SSD). Față de jocurile Steam, unde baza de date în general este folosită opțional pentru a “stoca” experiența, rank etc., la Metin, baza de date este parte din joc, totul este ținut în baza de date.
Acestea sunt principalele criterii care oferă acestui joc condiții optime pentru a susține chiar și un număr foarte mare de jucători fără ca aceștia să întâmpine probleme de performanță precum LAG sau framerate-ul scăzut din cauza resurselor insuficiente ale serverului. Furnizorul de hosting care are mai multe centre de înregistrare este o alegere bună, prețul variind în funcție de necesitățile de performanță pe care le ai. Mai mult de atât, spațiile de stocare sunt personalizabile, așa că nu va trebui să te îngrijorezi.
Între timp, este mai mult decât recomandat să gestionezi și să reconfigurezi setarea personalizată pentru a se potrivi jocului Metin 2, trebuie să alegi furnizorul potrivit care să poată oferi funcțiile pe care le vei folosi în joc. Asigură-te că această interfață de utilizator poate fi utilizată pentru a adăuga suplimente sau add-on-uri diferite pentru joc. Este cel mai potrivit să selectezi furnizori care să poată oferi o echipă de asistență tehnică, în special atunci când nu ești atât de familiarizat cu aspectele ce țin de găzduirea serverelor.
În concluzie, mai sus ai citit cele mai importante sfaturi pentru găzduirea unui joc, fie privat sau printr-o firmă de găzduire online. Ține cont de specificațiile tehnice și jocul tău de Metin 2 ar trebui să ruleze pe PC-ul tău sau al prietenilor tăi fără nicio problemă.
4. Întrebări comune despre server-ul Metin2
Care este topul serverelor Metin2 românești?
Cele mai populare servere sunt BrilliantsMetin2, FightForEmpire2 (cu level maxim 255 și PvP UltraFun), Metin2UG (cu level maxim 155 și server PvM), Metin2 Prestige (PvM și PvP) și Kronos Metin2, Metin2Tenerife.
Cum se întreține un server Metin2?
Există mai mulți pași care trebuie făcuți pentru întreținerea unui server, procesul fiind nevoie să se repete cam la o săptămână:
- Se verifică variabilele din hostname.err și dacă există erori, se rezolvă pe rând
- Ulterior, se șterge fișierul “.err”
- De pe fiecare canal disponibil pentru joc se verifică syserr și dacă există probleme se rezolvă
- De pe fiecare canal de joc se șterg fișierele tip syserr, PTS, syslog și stdout
- Se curăță/golește toate tabelele din baza de date de logare(dacă se consideră a nu mai fi de actualitate)
- Trebuie verificat de asemenea dacă există fișiere .core în folderele canalelor, dacă există trebuie investigate folosind GDB.